BAD LUCK & TROUBLE – BAD LUCK & TROUBLE

Artiest info
Website
facebook

Label: Rebel Music Rec. / Rockabilly Records

‘Bad Luck And Trouble’ is een naam die we in diverse betekenissen kunnen terugvinden op de informatiepagina’s van het wereldwijde web. Het is vooral bekend als de titel van een boek uit 2007 van Lee Child in de populaire Jack Reacher-serie. Het is ook de titel van een song uit het album “Late Night People” uit 2017 van het Zuid-Afrikaanse danceduo ‘GoldFish’ en het is eveneens de titel van een song uit 1951 uit het rijke repertoire van de Amerikaanse countrybluesartiest ‘Lightnin’ Hopkins’ en terug te vinden op zijn verzamelalbum “Jake Head Boogie” van 1999.

En toch hebben we recent nog een andere betekenis aan ‘Bad Luck And Trouble’ kunnen geven want we kregen onlangs een cd toegestuurd van een gelijknamige Zweedse rock’n’roll- en rockabilly-groep die hun plaat ook van dezelfde groepsnaam als titel hebben voorzien. De vier groepsleden zijn frontman en songschrijver Stefan Jägermyr (aka ‘Steve Riot’ van de groep ‘Wild Rooster’), Lars Wermlund, Kim Amberg en Rolf Andersson.

De oorsprong van deze nieuwe formatie dateert terug naar 1997 toen Rolf Andersson en Lars Wermlund de groep ‘The Dreadnoughts’ oprichtten die zich toespitsten op het spelen van oudere Britse rock’n’roll-nummers. Uit die covergroep ontstond begin jaren 2000 een andere groep ‘Snakebite’ waaraan ‘Steve Riot’ eerst als basgitarist werd toegevoegd. In 2007 kwam ‘Wild Rooster’ tot stand en nu werd dat dus ‘Bad Luck & Trouble’.

Er staan elf tracks op dit debuutalbum waarvan we er twee aan deze recensie hebben toegevoegd in audiovideo-formaat: titeltrack “Bad Luck & Trouble” en albumafsluiter “Trouble Trouble”. Het tempo van de meeste songs op de plaat ligt aan de hoge kant. Dat is ondermeer het geval bij de nummers “Café Racin’ Queen”, “Whirlwind Lady”, “Rock’n’Roll Hooligans”, “Mr. Paranoid”, “God Forgives (We Don’t)”, “Fuck Ya Up” en de swingende klanken zijn maar een heel klein beetje trager in de songs “Funnel Of Love” en “Whoop-Bop-A-Do”. Qua sound roept dit werk van ‘Bad Luck & Trouble’ soms herinneringen op aan de fun- en swingmuziek die we een aantal jaren geleden mochten aanhoren van onze Belgisch-Nederlandse rock’n’rollers en vetkuiven Walter Broes en ‘The Seatsniffers’.

(valsam)